Frissülj a tavasszal!

Mi másra is vágynánk jobban, mint a langyos friss tavaszi fuvallatra, a kitárt ajtókra és ablakokra, a frissesség illatára, amit csakis a kora tavaszi levegőben érzünk.

Az első langyos nap, az első meleg napsugár, és máris késznek érezzük magunkat, hogy az egész világ a miénk legyen. Hirtelen mindent máshogy látunk, megkönnyebbültnek érezzük magunkat, színek és formák játékára vágyunk. Valami újdonságra, másra, mint eddig, bármire, ami reflektálja a bennünk hirtelen támadt vágyat a változásra.

Az évszakváltások legerőteljesebbike a tavaszi,

és van egy nagyon is sajátos folyamata az ébredő természetnek, a türelmetlenségünknek, hogy végre érkezzen már meg a tavasz.

Egyszerűen csak legyenek virágok már végre, legyen minden zöld, illatos, friss, és a langyos levegő cirógassa a bőrünket.

Siettetni ugyan nem tudjuk a természetet, de érzéseinkre, vágyainkra, a frissülés igényére egy alkotói délelőtt, lakásmegújító inspirációs ötletekkel válasz lehet.

A lakberendezés otthonteremtő terében, mit mond a tavaszi frissülésről Hirmann Ildikó lakberendező?

„Sokan ilyenkor döntenek a tavaszi lakásfestés, tapétázás, esetleg egy komplett felújítás mellett.

Ilyenkor sokat dob a hangulatunkon, ha vidám, színes, üde mintásra cseréljük a sötétebb, mélyebb tónusú, kuckós hangulatot árasztó téli kiegészítőket.

Ha költségkímélőbb módon szeretnénk környezetünket megváltoztatni, akkor elegendő csak a dekorok cseréje, a textilek – párnák, ágytakarók, függönyök stb  – megváltoztatása.

Lecserélhetjük a képeinket vagy éppen kialakíthatunk új galériafalat is. Sőt, egyedi poszterekkel akár ki is nyithatjuk a teret.

A falak, nyílászárok, esetleg bútorok átfestésével, tapétázással, dekorpanelek, díszlécek használatával drámai változásokat tudunk elérni.

A színek kiválasztásánál mindig adjunk magunknak időt! Hogy jól tudjunk dönteni az adott színt illetően, mindig csináljunk próbafestést a falakon és hagyjuk fenn 1-2 hétig. Ez idő alatt látni fogjuk, hogy száradás közben mennyit változik a szín, illetve az árnyalat. De nem csak a száradás számít ilyenkor: más-más tónust és árnyalatot fogunk látni attól függően, hogy nappali, vagy lámpafénnyel világítjuk meg az adott felületet; ha lámpafénynél, akkor hideg vagy meleg fényt használunk, milyen a környezet, illetve a bútorok színe, milyen fekvésű a szobánk…stb.

Tetőtérben használjunk világos színeket, a függőleges falakra ugyanazt a színt, míg a ferde falakra annak valamivel világosabb árnyalatát vagy fehéret.

Ha tapétát is szeretnénk a falakra, akkor érdemes előbb ezt kiválasztani, és a fal színét a tapétához igazítani. Ugyanez érvényes a textilekre (pl. szőnyegek, függönyök) is: azt midig a tapétához válasszuk. (Természetesen ha a szőnyeg volt meg előbb, akkor a tapétát is igyekezzünk úgy választani, hogy a kettő összhangban legyen.)

Ezek természetesen nem kőbe vésett szabályok, lehetünk bátrak: néha a szabályok áthágásával alkotunk valami igazán egyedit, ami csakis ránk jellemző és mégis harmóniát teremt.„

A változás utáni vágyunknak teret adva,

egy olyan workshopot alkottunk meg nektek Hirmann Ildikóval, ahol ismét találkozik a lakberendezés otthonteremtő tere a virágkötészet otthonteremtő dekorációival. Két szakember, más nézőpontok az otthonos tér javára.

Többet tudhattok meg a lakásfrissítésről, tapétázásról, festésről és egy különleges technikával készült ajtódíszt alkothattok!

Virágkötészeti szempontból

koszorú a koszorúban technikával, krétafestett vessző alappal, csodálatos koszorút készítünk,  száraz és tartósított virágokból, lágy tavaszi színekkel és textúrákkal.

Mit mondanak rólunk?

„Nagyon jól éreztem magam a kokedáma workshopon, Ildi felkészült, csodás előadó és tanár. Mindenre figyelt, hogy érezzük magunkat és meglegyen a sikerélmény. Kezdve a porceláncsészével, folytatva a gondosan kiválasztott, minőségi alapanyagokkal, a kreatív, egyszerű ötleteken át a workshop végi kézkrémig. Imádtam minden percét!” Reni

„Nagyon élveztem a workshopot, szépen felépített, minden háttértudást megkaptunk.” Orsi

„Különlegeset és szépet alkottunk jó csapatban és nagyon jó szakemberekkel. Azt is megtanultuk, hogy a lakásban hogyan helyezzük el amit készítünk. Köszönöm ezt az élményt!” Annamari

Gyertek el február 29-i workshopunkra és frissüljetek velünk Ti is a tavasszal!

Jegyvásárlás:
https://shop.viragdiszek.com/termek/viszlat-tel-frissulj-a-tavasszal-workshop-2020-02-29/

Várunk benneteket szeretettel:

Wagner Ildikó és Hirmann Ildikó