Illatos bazsalikom, zamatos rozmaring, aromás menta, néhány a fűszernövények közül, amelyek a Duna korzóra telepített ideiglenes vertikális kertészet zöld dekorációjában jelentek meg május végén egy hétre.

Dekoráció zölden

Hogyan kerül egy vertikális kertészet az InterContinentál Budapest teraszára?

Az ötcsillagos nemzetközi szálloda láncról mindenkinek a kiszámítható kiváló minőség, az állandóság, a hitelesség jut eszébe. Évtizedek óta megbízható minőséget nyújt vendégeinek a sztenderdjeiben meghatározott, előkelő Hotel.

A tudatos gondolkodás felelős választásra késztette a Hotel döntéshozóit, így valósulhatott meg a már létező biokertészetük egy vertikális formája zöld dekorációként a Duna bal partján.

Vertikális kertészet
Vertikális kertészet a Duna korzón

A környezetvédelemre fordított figyelem részeként a szálloda lánc sikeresen tartja fent a cukkinivel, eperrel, uborkával, fűszernövényekkel beültetett mini biokertészetét.

Az ideiglenes, de többfunkciós és újrafelhasználható zöld dekoráció május utolsó hetétől dekorálta a Duna korzó teraszát.  A vendégek pedig a fűszerfalról frissen vágott mentával ízesíttet Mohito koktélokat fogyasztva élvezhették a Duna parti látképet.

Az ötlettől a megvalósulásig jó néhány feltételnek kellett teljesülnie: mint például az állvány mozgathatóságának, a biztonságnak, stabilitásnak, fenntarthatóságnak és a dekorációs értéket kellett szem előtt tartani. Kihívás volt megfelelni az elvárásoknak, amelyben a Szálloda a fenntarthatóság fontosságát kívánta közvetíteni, ezzel is értékteremtő magatartást követve.

Így teljesülhetett egy hosszú távon díszítő élő-ehető növényekből készült vertikális kertészet termelői beszerzésből, így a  rövidláncú kereskedelem is érvényesülhetett.

Az állvány lebontása után a megmaradó zöldségpalánták  a Hotel kertészetben kaptak helyet,  fűszernövények pedig felhasználásra kerültek.

Az InterContinentál Budapest megbízása, minden szempontból példázta a zöld dekoráció létjogosultságát és az ökológiai lábnyom csökkentésére való törekvést. Egy ilyen projektmunka keretén belül lehetőség nyílik.


“Kedves Ildi! Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, kedvességet a részedről. Külön szeretném kiemelni a csodálatos és profi hozzáállásodat ehhez az projekthez…sok ilyet kívánok még!” Horváth Eszter
Marketing Communications Executive Intercontinental Budapest

Duplán zöld menyasszonyi csokorról itt olvashatsz bővebben.