Gyerekkorom óta húsvét az egyik kedvenc ünnepem, versenyben van a karácsonnyal, már csak azért is mert egy húsvét fát feldíszíteni legalább olyan jó, mint a fenyőfából karácsonyfát varázsolni.

Az egyre korábban kelő nap, a madarak csiripelése, az eső utáni földillat, a hirtelen virágba boruló fák, és a könnyedség, amit csak a tavasz tud elhozni nekem, mind benne vannak a húsvéti ünnepekben.

Amikor összeállítottam ennek a húsvéti workshopnak a témáját a célom az volt, hogy benne legyen a tavasz változatossága, a színek, az illatok, a cserepes, hagymás és vágott virágok, a moha puhasága, a kora tavaszi és húsvéti szimbólumok is. Ezenkívül tartós, és újrafelhasználható is és mindaz, amit megtanultok később is hasznos legyen számotokra.

Izgalmas folyamat volt mire a kisebb és nagyobb részfeladatokból álló összeállítás kialakult, melyben elég sok a játékosság ahhoz, hogy mindenki saját ízlésére formálhassa.

Több különböző feladatot teljesítünk, mire minden készen áll ahhoz, hogy megalkossuk a kompozíciónkat, és egyedivé váljon az a különböző kiegészítőkkel.

A tavaszi virágokat mohagombócba bujtatjuk, fészket alakítunk ki a virágoknak, dolgozunk vágott virággal, tollakkal, és különböző kiegészítőkkel, több kisebb nagyobb elemmel, hogy megtanuljátok, hogyan lehet virágkötészeti szempontból ritmusos és harmonikus kompozíciót készíteni.

Fotó:Ladinek Viktor

Tartóssága és variálhatósága miatt ez a kompozíció hosszú hetekig dekorálhatja otthonodat és a kellékeket az év hátralévő részében is használhatod.

Mindig izgalmas egymástól is tanulni, ahogyan Hirmann Ildi alig várja, hogy elkészíthesse a maga alkotását, én is várom, hogy halljam az ő előadását.

A lakberendezési szakembertől most a dekorálás alapjain túl elsajátíthatod azt is, hogyan készíts galéria falat otthonodban és hogyan válassz színeket festéshez és milyen szempontokat tarts szem előtt ha tapétázol.

Átfogó, izgalmas, játékos, és színes workshopra várunk benneteket Március 28-án délelőtt a Kós Károly Művelődási Ház és Könyvtárban Budakalászon.

Jegyvásárlás itt, az esemény leírását itt tekintheted meg. Az idei évre tervezett workshopokról itt tájékozódhatsz.