Egy kedves ismerősöm izgalmas megrendeléssel keresett meg, készítsek csokrot a színpadra Pikali Gerda köszöntésére.

Pikali Gerda színházi születésnapi csokra
Csokor a színpadra

Színházi köszöntésre készült a Fórum Színház  Dunakeszin,  “A hűtlenség ára” című darabban játszó Nagy Sándor és Pikali Gerda ünnepelte születésnapját.  Nekem pedig az volt a feladatom, hogy a színésznő kerek évfordulójához méltó csokrot kössek.

Néhány olyan jellemzőt kértem a színésznő személyiségéről, amely abban segített, hogy számára tudjam elkészíteni azt a csokrot, ami őt jellemzi a legjobban.

Szinte azonnal látni véltem magam előtt a csokrot, ahogy hallgattam megrendelőm szavait. Igyekeztem minél jobban rögzíteni ezt a belső képet. Ez a momentum azért is nagyon fontos, mert amikor a piac sürgése- forgása elragadna, vissza kell emlékeznem erre a belső képre és ehhez kell választanom a virágokat. Ez a momentum a legnehezebb és a legnagyobb koncentrációt igénylő is egyben, azonnal, gyorsan választani a különböző virágok közül, származási helyre, minőségre, színre, fajtára.

Születésnapi csokor színpadra
Születésnapi csokor Pikali Gerdának

A színpadi köszöntés hallatán azonnal tudtam, hogy nagy és látványos, de összehatásában egy kifinomult csokoralapra lesz szükségem. Az anyagválasztásnál a finomság és a könnyedség kettőse vezérelt.

A virágok választásánál pedig egy kicsit habos, de visszafogott mégis romantikus csokor volt a szemem előtt nyári színekkel.

A hortenziák sűrű, apró virágfejükkel gazdag, árnyalatukkal könnyű alapot adtak a fréziáknak, rózsáknak és a lisianthusnak. Innentől kezdve már csak a csokor tartósságára és biztonságos szállítására kellett ügyelni az óriási melegben.

Nagyon izgalmas volt látnom a színésznőről készült fotókat, hiszen a csokor összességében, a méretek, a színek és a virágfajták harmóniája az ő kezében teljesedett ki.

Pikali Gerda
Váratlan köszöntés

Az a fajta személyesség, ami átjárja a munkámat, azzal is jár, hogy nagyon sok gondolatom kalandozik az átadott csokor körül. Este amikor lefekszem előttem van aznapi elkészült munkám képe, és reggel amikor felkelek még velem van a kép.

 Amikor megrendelőmnél hűvös helyen vízbe tettük a csokrot, nehezen hagytam ott, szívem szerint őriztem volna az átadás pillanatáig, aztán szépen lassan elengedtem.

Az eredeti Facebook bejegyzést itt olvashatjátok.

https://ripost.hu/cikk-pikali-gerda-szineszn-szuletesnap

https://m.life.hu/sztarok/20180824-igy-leptek-meg-kollegai-pikali-gerdat-szuletesnapja-alkalmabol-nagy-sanyi.html

“Csodaszép csokrot kaptam! Köszönöm! Megkoronázta a kerek évfordulómat” Pikali Gerda”