Időutazok

Ahogy visszagondolok a hónap eleji találkozónkra Hirmann Ildivel, amit az otthonukban tartottunk, érzem az isteni kávé ízét, a gyömbéres tea melegségét, érzem Pamacs kutya érdeklődő jelenlétét, nedves orrocskája bökdösését a kezemen, érzem, ahogy puha bundáján átfutnak az ujjaim.

Ildivel beszélgetünk, a rusztikus étkezőasztalukat teljesen beborítják a laptopok, papírok, filcek, tollak, és a húsvéti workshop mintadarabja is. Beszélgetünk Ildivel, képeket nézegetünk, vesszük sorra a hónapokat, melyik hónapra melyik témát válasszuk.

Ildivel azért jó együtt dolgozni, mert megcsináljuk azt, amit kitalálunk. A havi inspirációkkal a célunk, hogy játszunk, a képzeletünkkel, képekkel, hangulatokkal, textúrákkal.

A jácint könnyű döntés volt márciusra, millió apró virága és erőteljes illata miatt.

Engem magával ragad a sok apró színes minta és az erőteljes színvilág is, ami Ildit megihlette ebben a virágban.

Nekem megint hullámokban érkeztek az ötletek. Azt már tudtam előre, hogy az álomfogót tekerek krétafestett szőlővesszőre, de többi idő megint menet közben alakul.

Visszatérek

Most is a gyömbéres tea melegsége fut át bennem, Piskóta kutya mély horkolását hallom az előszobából, az étkezőasztalom be van borítva laptoppal, telefonokkal, füzetekkel, színes ceruzákkal, tollakkal, hegyezővel, radírral, első osztályos írás munkafüzettel, meg negyedikes nyelvtanfüzettel is. Itthon tanulunk. Tanárként végeztem, de sohasem akartam tanítani, úgyhogy van mibe belejönnöm a saját gyerekeim távoktatásával kapcsolatban.

Aztán mindannyian megérkezünk magunkhoz, megcsináljuk a leckéket és kezdődhet a játék.

Márciusban a játék neve jácint

Játék a képzelettel, formákkal, képekkel, hangulatokkal, textúrákkal.

Én ismét belejátszom magam a karikás-játékos formákba, a moha textúrájába, a mélypink drót csillogásába, a tollak színes hullámába. A pici jácintokat Panka macska kifeküdte a kertben, ezért vágtam le őket, ahhoz ástam ki még egy hagymás jácintot, beleillesztem őket a hatalmasra nőtt álomfogó kompozícióba. A többi jácintot nem volt szívem levágni, ők tovább pompáznak a kertben.

Áprilisban is valami játékos és inspiratív témával készülünk Ildivel, hamarosan jelentkezünk!

Januári inspirációnkról itt olvashattok, a februáriról pedig itt.

További bejegyzéseket itt is olvashattok.