Fantasztikus két nap: levendula koszorúkötés, rengeteg alkotás, idősek és fiatalok egyaránt, talán így a legegyszerűbb összegeznem az elmúlt hétvége eseményeit.

Az óriási hőség ellenére nagyon sokan éltek a lehetőséggel, hogy kipróbálják magukat és elkészítsék idei levendulás aroma koszorújukat.

Bevallom őszintén, mindig nagy izgalommal várom a kézműves foglalkozásokat, és a hőség ellenére nagy örömmel készítettem a szerszámokat, eszközöket, a levendula kötegeket, terítőket, minta koszorúkat.

Egyrészt készültem a levendula koszorúkötésre, ehhez egy közeli családi kertészetből frissen vágott levendulákat kikötegeltem nektek, apukám megélezte a szerszámokat, hogy mindegyik éles legyen, és jól lehessen velük dolgozni.

Másrészt készültem levendulacsokrokkal, és nővérem termelői mézét hoztuk még a kézműves vásárba.

Ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy visszaemlékezzek nekem milyen volt az első levendula koszorúkötésem, hogyan tanultam a fogásokat, miként alakult a kezem alatt az első munka.

Végig gondolom, hogyan tudom egyszerűen megmutatni a fogásokat, úgy, hogy sikerélménnyel álljatok fel az asztalalomtól.

Mindenki más, aki leül alkotni, és én ezt a másságot nagyon szeretem. A sokszínűséget, az egyéni megoldásokat, a sokféle végeredményt.

A szombati rekkenő hőségben egy árnyékos nagyon kellemes helyre tudtunk kitelepülni a mézekkel és levendulákkal.

Kapunyitástól ameddig láttunk és ameddig a szúnyogok engedték dolgoztunk, alkottunk.
A tavalyi évhez hasonlóan nagyjából 6-8 fő tudott egyszerre az asztalnál dolgozni, és közben a koncerteket hallgatni.

Sok olyan vendég érkezett az alkotó asztalhoz, akik csodálattal vegyes félelemmel tekintettek a többiek alkotó munkájára. Invitálásomra ezekből a félelmekből sikerélményt kovácsoltunk és nagy örömömre mindenki mosolyogva távozott. A levendula koszorúkötés a felszabaduló illatanyagok miatt is igazán különleges és megnyugtató élmény.

A Faluház támogatásával egy gyakorlatilag null kilométeres fenntarthatóság jegyében megtartott esemény valósulhatott meg. A tavalyi évhez hasonlóan nagyjából 6-8 fő tudott egyszerre az asztalnál dolgozni, és közben a koncerteket hallgatni. Többet olvashatsz az eseményről itt.