Egy menyasszonyi csokor, amely élő és mégis maradandó, duplán zöld, hogyan lehetséges mindez?

Mindig örömmel fogadom az olyan különleges esküvői kéréseket, amelyek a fenntarthatóság jegyében születnek és maradandóságukkal a tudatos gondolkodást tükrözik. 

Kriszti kérése nagyszerűen tükrözte a duplán zöld tudatos választást, és az egyediséget. Kérése egy pozsgás növényekből készült menyasszonyi csokor és egy szintén pozsgás növényekből készült nyaklánc volt.

Fotó: Lengyel Balázs

Ez a kívánság melengette a szívemet, hiszen a menyasszonyi csokorhoz használt pozsgás növények egyrészt hazai termelésből származnak, másrészt az esküvő után elültetve élő dekorációként szolgálnak az ifjú pár otthonában. Így nem csak színében de tudatosságában is duplán zöld menyasszonyi csokor készült.

Milyen csodás élmény is átalakult formában a menyasszonyi csokor növényeiről gondoskodni! Csodás példája egy esküvőn belül a fenntarthatóságnak és a környezettudatosságnak!

Nagyon hálás növények a pozsgások, más néven a szukkulensek. Kevés gondozást igényelnek, mégis elkápráztatnak minket változatos formáikkal, és nagyon könnyű szaporíthatóságukkal.

Hogyan és miből készült a menyasszonyi csokor?

Fotó: Lengyel Balázs

Ahhoz, hogy mutatós legyen a menyasszonyi csokor, minél többféle növénykére volt szükségem és zöldre. A csokornak az elkészítésénél az eucalyptus leveleket nem tudtam hazai forrásokból megoldani, így az elérhető Európai (olasz) termesztésből való beszerzés volt a legjobb megoldás.

A nyaklánc elkészítése is különleges kihívás volt.

Fotó: Lengyel Balázs

Az alapot próbálni kellett egyszer, annak érdekében, hogy megfelelően felfeküdjön a nyaki ívre és a mérete is pontosan passzoljon. Összhangban kellett lennie a menyasszony frizurájával, kabátkájával, és ruhakivágásával, ezenkívül kényelmesnek is kellett lennie.

A valódi munka csak ezután kezdődhetett el: a növényeket megfelelő méretre kellett darabolni és növényragasztóval úgy illeszteni, hogy a finom viaszos réteg ne sérüljön a külsejükön.

A pozsgás növények óriási előnye, hogy darabolás után is tovább élnek, és földbe helyezve őket könnyen gyökereznek, és fejlődnek tovább.

Minél több figyelmet fordítok a környezettudatosságra, és a munkám során használt anyagok származási helyének beazonosítására, annál jobban élvezem, ahogy feltárul előttem egy új világ.

Az esküvő Facebook bejegyzését itt olvashatod.