Bár már március van, mégis most érkezett el az idő, hogy a valódi esszenciáját megtudjam írni Hirmann Ildi lakberendezővel közös, februári, hunyoros inspirációs munkánknak.

Összeállítás: Hirmann Ildikó

Különleges téli virág

Amikor megbeszéltük Ildivel, hogy februári témánknak a hunyort választjuk még nem volt konkrét elképzelésem, hogy mivel fogok kirukkolni, csak arra gondoltam mennyire különleges és csodálatos dolog, hogy vannak virágok, amelyek télen is virágzanak, és hogy a hunyor az egyik kedvenceim közé tartozik.

Lakberendezői inspiráció

Ildi azonnal fonalat kapott és rögtön el is készült  a saját inspirációjával. Enyhén szólva irigyeltem érte, hogy mennyire bele tudott feledkezni a mély zöldekbe és a formákba, és milyen könnyen elkapta magában az alkotói energiáját.

Inspiráció: Hirmann Ildikó lakberendező

Nem jön az ihlet

Nekem sehogy nem jött az ihlet, úgyhogy addig- addig altattam a témát magamban, amíg időzíteni kellett a posztot. Hát mit mondjak? Megoldottam a feladatot, posztoltunk is, de sehogy sem hagyott nyugodni a dolog.

Véletlenek csodája

Amikor kimentem a virágpiacra elkezdtem hunyor után kutatni, de hiába álltak ott cserépben, egyik a másik után, sehogy sem volt kémia köztem és a sorakozó hunyorok között, egészen addig amíg anyukám – aki mindig elkísér a piacra- egyszer csak a kezembe nyomta ezt a szépséget.

Álltam és néztem ezt az enyhe rózsaszínes duplavirágzatú, kecses csodát, szó szerint nem tudtam betelni vele, és még mindig nem tudtam mit fogok vele kezdeni, de azt tudtam, hogy beleszerettem.

Másnap a váltakozóan zuhogó és szemerkélő eső ellenére kimentem az erdőbe edzeni. Tapostuk a sarat, szakadt az eső, de élveztem a mindenhol hkönnyedén csobogó, csöpögő, csörgedező esővizet szemlélni, ahogy a hegyről lefelé haladtunk.

És ebben az önfeledt pillanatban megláttam az első erdei hunyort. Képtelen vagyok megfogalmazni azt az adrenalin rohamot, ami elöntött Nordic Walkingozás közben. Ez a csöpp virág az egész világot jelentette abban a pillanatban, mert megint megtörtént ugyanaz a csodás jelenség, mint a januári inspirációnknál, hogy a téma, amihez már csak az öröm kapcsol, megtöbbszörözve tűnik fel, számomra teljesen váratlanul.

Erdei hunyor

Ahogy hazaértem az edzésről megfogtam a saját gyönyörű hunyoromat és hagytam, hogy hasson rám.

És Ildi megint segítségemre volt, hogy a térben el is helyezzük ezt az igazán különleges virágot.


Március hónapra a jácint virág témáját választottuk nektek! Maradjatok velünk és hamarosan posztoljuk az inspirációkat!