Mindenki máshogy tervez

Amikor eszembe jutott az ötlet, hogy készítsek egy letölthető esküvőszervező tervezőt nektek, elgondolkodtam, hogy vajon mennyire lehet segítségetekre az a logika, ahogyan én gondoltam végig  a tervezés lépéseit?

Hiszen esküvőszervezésben nekem is csak az a tapasztalatom van, amit tizenkét éve a saját esküvőm tervezésével – szervezésével szereztem. Nagy segítségemre volt a füzet összeállításában, az is, hogy családon belül készülünk esküvőre idén májusban, így gyakran központi téma a „hol áll a szervezés” kérdése is, így, úgy érzem napra készre tudtam hozni a szervezéshez szükséges információkat nektek.

Egy vázlat mindig jól jön a tervezéshez

Időutazás

Amikor nekiláttam összeállítani az anyagot folyamatosan idéződtek fel bennem az esküvőm különböző részletei. Akkor még egy teljesen más szakmában dolgoztam, és kisebb időutazásnak tűnt ez az a visszaemlékezés.

Magunk szerveztük az esküvőnket

Nekem anyukám volt a szervezésben a fő támaszom és négy olyan barátnőm volt, akivel mindent megbeszéltem, majd anyukám mellett ők voltak a jobb kezeim a ceremónia alatt is.

Nemcsak az esküvőt szerveztük magunk a férjemmel, de a barátnőimmel végtelen órákat készítettük a dekorációkat is, és akkor még álmodni sem mertem volna, hogy a virágok mára milyen fontos szerepet töltenek be az életemben.

A selyempapír pompomok

Ma már, ha kimegyek a virágpiacra, mindig megmosolygom a selyempapír pompomokat. Egy évtizede még nem lehetett ezeket megvásárolni, sőt a sima selyempapírt is külön rendelni kellett és kézzel hajtogattunk be több, mint száz darabot, majd húztuk szét formára őket.

Ma már könnyen hozzáférhetőa papír pompom

Drága nagybátyám a kertje összes rózsafejét begyűjtötte, hogy legyen elég szirom a szóráshoz és a dekorációra.

Nagybátyám minden rózsafejet begyűjtött a kertjéből

Amikor a virágossal egyeztetünk, teljesen rábíztam az esküvői csokromat, és megérte a bizalom, mert a mai napig emlékszem, hogy milyen csodálattal vettem át férjem kezéből a menyasszonyi csokromat.

Az élmény ami velem maradt

Ez az élmény a mai napig meghatározza a munkámat is, mert rám akkor olyan nagy hatással volt az, hogy bízhattam a virágkötő munkájában. Imádtam a csokromat, a mai napig imádom, amikor megnézem a képeket és titkon mindig azt kívánom, hogy én is az lehessek nektek, mint aki nekem az esküvői virágkötő volt, akinek a munkájára akkor is, és most is örömmel, és hálával gondolok.

Azóta is örömmel gondolok ezekre a pillanatokra

Remélem hasznos lesz számotokra ez az esküvőtervező munkafüzet és találtok benne használható információkat, támpontokat, gondolatébresztő kérdéseket és ötleteket az esküvőtök szervezéséhez. Itt tudod letölteni a füzetet:

Esküvői blogbejegyzést itt is olvashatsz.