Avarból dekorációt

Nagyon szeretem azokat az alapanyagokat amelyek erőfeszítés nélkül kéznél vannak és a lehulló levelek bizonyosan ilyenek. Belőlük valóban könnyen és egyszerűen lehet felnőttnek-gyermeknek egyaránt koszorút készíteni.

Színes leveleket egyszerű gyűjteni

Amikor elkészítek egy-egy természetes mono koszorút mindig rácsodálkozom az egyszerűségükben rejlő szépségben. A harmónia, amit a végeredmény sugároz, mindig megelégedéssel tölt el. Az erdő kincseiből készült iszalag koszorú elkészítéséhez kattintsatok ide.

Erdőben, kertben

Ha a hosszú hétvégén kirándulást is terveztek, jó alkalom egy nagyobb zsákba színes leveleket gyűjteni. Ha a kerti munkákat terveztétek befejezni, mentsétek meg a legszebb leveleket gereblyézés előtt. Itt olvashattok arról, hogyan készítettem kerti zöldhulladéknak szánt virágokból koszorút.

Összesen egy drótra  és levelekre van  szükségetek. Ha szeretnétek fagyöngyöket vagy csipkebogyót húzni a levelek közé, azzal érdekesebbé tehetitek a koszorút, de nem feltétlenül fognak látszani.

Levelek és egy drót szükséges az elkészítéshez

Drótból érdemes legalább 1,4 mm-eset választani, mert a rengeteg levélnek lesz súlya, ha vastag a drót nem fog eldeformálódni a koszorú felakasztva.

Ne feledjétek, koszorút nemcsak ajtóra, de gyertyával a közepén asztalra is lehet tenni.

A folyamat nagyon egyszerű:

1. a drót végét hajlítsátok vissza hurokba, így nem fognak lepotyogni a levelek, másrészt ide kell beakasztani majd a drót másik végét, ha végeztünk a fűzögetéssel. 

2. egy sima egy fordított alapon egy levelet középen átszúrva húzzuk fel a drótra, a következőt félbehajtva, majd megint egyet simán középen átszúrva. majd megint egyet félbehajtva.

Levél középen átszúrva
Levél félbehajtva

Erre a sima- fordított technikára a koszorú textúrája miatt van szükség.

3. amikor  a drót végére értünk egy kisebb hurokkal akasszuk össze a drót két végét, és ide akár szalagokat is lógathatunk.

Tartós koszorú lesz belőle, és nagyon jó illata van. A Kertportál oldalán pedig egy levéltorony elkészítéséhez kaptok instrukciókat itt.

Levélkoszorú megszáradva

Virágos DIY ötletekért látogassatok el ide.