Ahogy év végén megérkezett hozzám az az új sport, aminek rögtön szerelmese lettem, úgy hat az életemre azóta is mindennap az erdei gyalogló edzés, a Nordic Walking.

Amellett, hogy csodálatos virágokkal és kreatív alkotással foglalkozom, a számítógépnél, az íróasztalomnál és a műhelyasztalomnál is rengeteg időt töltök, így megszületett bennem a vágy, hogy többet lehessek levegőn.

Kezdetben csak annyit változtattam, hogy gyalog vittem a gyerekeimet az iskolába, és minden sétával megtett út közben, új ötletek és gondolatok születtek bennem. Így találtam egy zsák kincset érő zöld hulladékot is például az ősszel, az egyik ház előtt bezsákolva.

Nagyon élveztem a séták során felbukkanó újabb gondolatokat, és ötleteket, ezért egyre többször választottam a forgalmas főút helyett, a földes kerülő utat, amely egy bokrokkal és fákkal szegélyezett köves úton vezet hazafelé. (Az út mentén még az iszalag is boldogan nő.)

Az idei évet már az aktív sporttal kezdtem.

Nem hittem volna, hogy azok a hegyek, amiket a távolban látok mindennap, kacskaringós ösvényeivel már nemcsak a látványt, de az élményt is nyújtja, fentről és lentről, oldalról és meredeken, szélesen és keskeny ösvényen is.

Izgalmas és új erő az, amit tapasztalok. Amíg eddig csak láttam a hegyeket, most a hegyek meredek ösvényein gyalogolva, ahhoz közelítve és távolodva, azon kanyarogva majd eltávolodva a szempontok sokszínűségével találkozom.

Több, már megvalósult ötlet is született az erdőben gyalogolva, mint például az egyre természetesebb stílus is, az erdei sétákra emlékeztető dekorációk.

Egy erdei séta során született meg bennem az idei év egyik újdonsága is, hogy Hirmann Ildikóval együtt dolgozzunk.

Amikor Ildinek először egy, az erdőben lehullott, zúzmós ágat befotóztam, még nem tudtuk mekkora lavina indul el bennünk.

Erdőben lehullott zúzmós ág

Az első együttműködésről szóló telefonbeszélgetésünk könnyed ötletparádévá nőtte ki magát. Így indult útjára a havonta megjelenő inspirációs ötletünk, aminek, ha hiszitek, ha nem január hónapban a zúzmó lett a témája.

Hasonlóan egy gyaloglóedzésen jött a kokedáma workshop ötlete is, úgyhogy amikor Ildivel, összeültünk, hogy kidolgozzuk a kölcsönösen egymásra ható ötleteinket, egy egész évet kerekítettünk a többszintű együttműködésünkből.

Nem csak én, de az ötletek is úton vannak…

A Nordic Walking gyalogló edzésekről, Lengyel Krisztával itt is olvashatsz.