Nagyon szeretem  azokat az  élővirágos dekorációkat, amelyek egyszerűen csak a környezetemből gyűjtött virágokból készülnek,  mint például egy asztaldísz kerti virágokból. Szerencsés, ha van kertünk, de ha nincs akkor is a szabadon gyűjthető növények és virágokból alkothatunk a  magunk örömére. 

DIY asztaldísz

Fotós barátnőmmel, Nagypál Anitával már korábban is beszéltünk egy  DIY sorozat megvalósulásáról, amire az idei nyár végre lehetőséget adott. Anita külföldön él, így nagyon kevés olyan alkalom adódik az évben, amikor együtt dolgozhatunk. Amikor végre találkozunk fesztelen beszélgetéseink áramában vesszük fel a munka ritmusát. Beszélgetünk magunkról, a vállalkozásunkról, mindenről, ami történik velünk, őszintén osztjuk meg egymással hullámvölgyeinket és motiváló ötleteinket is. Anitával fantasztikus együtt dolgozni, humora és a munkába vetett energiái egyszerűen magával ragadnak. Elmondhatatlanul örülök, hogy segített megvalósítani ezt a már régóta dédelgetett vágyamat, amiben ahhoz nyújtok segítséget, hogy ti sikerélménnyel alkothassatok. Minden olyan dekorációval készítésével, amiben az épp szezonálisan termő virágokat használjátok a fenntarthatóság érdekében tesztek egy lépést. 

Nagy örömmel osztom meg veletek az első DIY asztaldísz készítésének lépéseit, Anita csodálatos fotóival. Használjatok bátran bármilyen olyan virágot és eszközt, ami könnyen elérhető számotokra!

Asztaldísz saját kezűleg

DIY Alapanyagok kerti virágból készülő gyertyás asztaldíszhez

 Szükséges eszközök:

kés vagy olló, metszőolló

vizes edény, amely nagyobb, mint egy oázis tégla

oázis tégla

tál, tálca, tortatartó

tömbgyertya

zöld növények

virágok

Hogyan készül?

1.       Első lépésként az oázis téglát áztassuk be. Ehhez egy nagyobb vizes edény szükséges amelyet, ha megtöltünk vízzel, egyszerűen helyezzük a bele az oázist, és hagyjuk, hogy magától felszívja vizet,

2.       Olyan felületet keressünk munkánkhoz, ami nyugodtan vizes lehet, vagy egy tálcán dolgozzunk, mert mind az oázis darabolása, mind a virágok tűzése során nedves lesz a munkaterületünk.

3.       Helyezzük a gyertyánkat a tál közepére- esetleg kétoldalas ragasztóval rögzíthetjük is.

4.       Egy tálcán vágjuk fel az oázist háromszögekre. A háromszögek végét vágjuk úgy le, hogy a gyertyához illeszkedjenek.

DIY asztaldísz kerti virágokból

Helyezzük a feldarabolt oázist a gyertya köré

5.       Helyezzük a csúcsán levágott háromszögeket a gyertya köré.

DIY asztaldísz

Oázis háromszögek elhelyezése

6.       Készítsük elő a növényeket és virágokat úgy, hogy egy éles késsel a növényszárakat ferdén elvágjuk, ha szükséges megtisztítjuk a szárakat, azért, hogy az oázisba könnyen szúrható legyen.

7.       Zöld levelekkel tűzzük körbe a tálat, majd a virágok következnek.

DIY asztaldísz

Zöldek és virágok tűzése az oázisba

Ha van macskánk engedjünk meg neki, hogy békésen megszemlélje munkánkat.

DIY asztaldísz

Panka macska érdeklődik a munkafolyamat iránt

8.       Attól függően milyen virágokat gyűjtöttünk csoportosíthatjuk őket színek vagy formák szerint is. Kezdjük azokkal, amelyekből a legtöbb van, és nagyjából úgy borítsuk be az oázist, hogy hasonló magasságban fedjék el azt, majd folytassuk tetszés szerinti virágokkal.

DIY asztaldísz

Virágok arányos elosztása, az oázis eltakarása

9.       A színes virágokat érdemes arányosan elosztani, hogy mindenhová jusson belőle.

DIY asztaldísz

Színes virágok tűzése

A hosszan tartó hatás érdekében két-három naponta pótoljuk a nedvességet az oázisban, a felesleget pedig itassuk fel.

Ez az asztaldísz az év bármely szakaszában elkészíthető, bármilyen zöldekkel, termésekkel, növényi részekkel, és bármilyen színű gyertyával.

Köszönöm nektek, hogy figyeltek arra,  melyik virág és növény gyűjthető szabadon, azokból csak annyit szedtek amennyire szükségetek van!  Látogassatok el a Virágdíszek Facebook oldalra is aktuális információkért. Anita további munkáit itt is megtekinthetitek.